Zihin haritası, bilgileri ve düşüncelerimizi organize etmek için kullanılan bir tekniktir. Tony Buzan tarafından dâhilerin not alma tekniklerinden ilham alarak ortaya konmuştur. Beynimizin düşünme ve yeni fikirler üretme prensiplerini esas alır. Özellikle hafıza, yaratıcılık, öğrenme gibi süreçlerde beynin işlevine uygun görsel bir bütüncül düşünme aracıdır.
Sağlıklı beyin, potansiyele ulaşmak için aktif tutulan belleğin kullanıldığı, etkili ve yaratıcı düşünmenim gerçekleştiği beyindir.
Etkin öğrenme sürecinde beynimizin her iki yarısının da uyarıldığı etkinlikler öğrenmeyi kolaylaştırır ve kalıcılaştırır. Zihin haritaları yöntemi de beynimizin iki tarafında yer alan kortikal becerilerin devreye alındığı bir öğrenme ve üretme sürecini destekler. Beynimiz bir ağacın dallarında olduğu gibi çok yönlü ve merkezden etrafa yayılan şekilde yeni fikirler üretir. Zihin Haritası, merkezden yayılan dallarla, resimlerle, anahtar kelimelerle ve renklerle öğrenmeyi kolaylaştırır, bilgiyi görünür hale getirir.
İçerik
- Beynimizin Potansiyeli
- Yetenek mi? Yöntem mi?
- Hipokampus’un Kadar Konuş
- Standart Not Alma Sistemini Eksikleri
- Hafızanın Anahtarı: Anahtar Kelimeler
- Görsel Düşünme
- Renklerin Öğrenmede Etkisi
- Gestalt Yaklaşımı
- Öğrenme | Hatırlama Psikolojisi
- Zihin Haritaları ile Tanışalım
- Zihin Haritası Oluşturma Aşamaları
- Zihin Haritalarının Kullanım Alanları
- Kaynakça: Zihin Açan Kitap ve Film Önerileri
Eğitim Detayları
- Eğitmen: Fikret Aslanyürek (Mind Map Master Trainer)
- Eğitim Süresi: 6 Saaat (Tercihe göre online ve fiziki ortamda yapılabilir)
- Eğitimle ilgili soru ve teklif için [email protected] adresinden bilgi alabilirsiniz.